Vantaa: Myyrmäkeen ja Koivukylään perustetaan asumisen energiatehokkuuden lisäämiseen tähtäävät Taloyhtiöklubit

03.11.2020

https://www.vantaa.fi/uutisia/101/0/153624

Vantaalla kehitetään taloyhtiöiden alueellista yhteistyötä ympäristöministeriön rahoittamassa Taloyhtiöklubi-hankkeessa, jossa perustetaan alueelliset, energiatehokkuuden parantamiseen tähtäävät yhteistyöfoorumit Koivukylään ja Myyrmäkeen. Mukaan Taloyhtiöklubeihin ovat tervetulleita kaikki alueiden halukkaat taloyhtiöt.

Taloyhtiöklubien ideana on koota yhteen energiatehokkuuden parantamisesta kiinnostuneet naapuruston asunto-osakeyhtiöiden hallitukset ja perustaa niille foorumi, jossa tehdään ohjattua ja tavoitteellista yhteistyötä energiatehokkuuden parantamiseksi taloyhtiöiden kesken. Yhteistyömahdollisuuksia on paljon: se voi esimerkiksi olla tiedon ja hyvien käytäntöjen jakamista, yhteisen ostovoiman hyödyntämistä palveluhankinnoissa ja urakoissa tai ryhmäkorjaushankkeita. Taloyhtiöklubi tarjoaa myös yhteyden kaupungin asiantuntijoihin.

”Tutkittua tietoa rakennusten energiaratkaisuista ja energiatehokkuudesta on paljon, ja Taloyhtiöklubien kautta tieto tuodaan taloyhtiöiden käyttöön siten, että se johtaa energiatehokkuuden paranemiseen tähtääviin investointeihin asti. Parhaimmillaan säästetään rahaa ja pienennetään asumisen hiilijalanjälkeä”, kertoo hankkeen projektipäällikkö Kimmo Karvinen.

”Vantaa tähtää hiilineutraaliuteen vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteen saavuttamisessa taloyhtiöillä on suuri merkitys, sillä kolmannes Vantaan hiilidioksidipäästöistä syntyy asumisesta, eritoten asuntojen lämmityksestä”, painottaa Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen.

Alueet valittiin hakukilpailun perusteella viime kesänä. Alueiksi valikoituivat Koivukylä ja Myyrmäki, joista molemmista hakuun ilmoittautui useita kiinnostuneita taloyhtiöitä. Molempien alueiden 1970–1990-luvuilla rakennettu, kerrostalovaltainen rakennuskanta soveltuu hyvin hankkeeseen, sillä alueiden rakennuskannassa on paljon mahdollisuuksia energiatehokkuuden parantamiseen.

Taloyhtiöklubit perustetaan loppuvuoden aikana ja mukaan kutsutaan alueiden kaikkien halukkaiden asunto-osakeyhtiöiden edustajat. Taloyhtiö voi liittyä mukaan heti tai myöhemminkin. Kiinnostuneet taloyhtiöiden hallitukset voivat tutustua hankkeeseen lähemmin osoitteessa www.taloyhtiöklubi-hanke.fi ja ilmoittautua mukaan ottamalla yhteyttä hankkeen projektipäällikköön.

Ympäristöministeriön rahoittamana hanke kestää vuoden 2021 loppuun. Tavoitteena on, että hankkeen aikana kehitetään malli, jolla klubit voivat jatkaa toimintaansa tämän jälkeen itsenäisesti.

Videolla kaupunginjohtaja Ritva Viljanen kertoo lisätietoja hankkeen toteutuksesta Vantaalla.

Lisätietoja:

  • Taloyhtiöklubi-hankkeen projektipäällikkö Kimmo Karvinen, 044 504 5952, kimmo.karvinen@goodhouse.fi
  • Ympäristöpäällikkö Jari Viinanen, 040 723 8353, jari.viinanen@vantaa.fi
02.09.2021Lauttasaari-lehti: Kaupunkiviljelypilotti Katajaharjun Taloyhtiöklubissa
31.08.2021OSAKE-lehti: Taloyhtiöt lähtivät energiatalkoisiin yhdessä
08.08.2021Pekka Sauri ja Kimmo Karvinen: Taloyhtiöiden energia­remonteissa on valtava potentiaali
17.06.2021Kaupunkiviljelypilotti starttaa Katajaharjun Taloyhtiöklubissa
01.06.2021Taloyhtiöklubista vauhtia kerrostalon energiaremontille
14.04.2021Kannelmäen Taloyhtiöklubin toiminta käynnistyi innostuneesti
13.04.2021Vantaan Energia tukemaan Taloyhtiöklubi-hanketta Koivukylässä ja Myyrmäessä
26.03.2021Pihlajiston Taloyhtiöklubi käynnistyi vauhdilla
11.03.2021Helsingin energia- ja ilmastoatlas antaa tietoa rakennuskannasta ja lämmityksen päästöjen vähennysmahdollisuuksista
05.03.2021Kiinteistö ja Energia -lehti: Taloyhtiöklubi tuo naapurit yhteen

Siirry arkistoon »